© Masha's Beauty Studio

NAGELS

Natuurlijke Nagel versteviging of reparatie
De ‘titel’ zegt het al, bij deze behandeling wordt de natuurlijke nagel verstevigd, door middel van een gel. Deze gel wordt in een dunne laag aangebracht, waardoor het niet meteen een kunstnagel is.

Door deze gel is het ook mogelijk om een natuurlijke nagel die is ingescheurd of zelfs is afgebroken te repareren. Door ‘fiberglass’ in combinatie met de gel te gebruiken kunnen we een ingescheurde nagel aan elkaar vast maken, zodat deze scheur netjes kan uitgroeien. Daarnaast is het ook mogelijk om een afgebroken nagel een paar millimeter te verlengen, waardoor je alle nagels weer om dezelfde lengte hebt.

De gel van de versteviging is ook een eventuele vervanging van de base coat van een gelpolish behandeling. Hierdoor is het dus mogelijk om na de versteviging de nagels met een gelpolish af te werken.

Gelpolish
Gelpolish is een lak die in verschillende lagen op de natuurlijke nagels wordt geplaatst. Voordat de lak wordt geplaatst is de voorbereiding erg belangrijk.

Als eerste wordt er een E-Manicure uitgevoerd, maar ook bij alle andere behandelingen. Dit is het behandelen van de dode huid rondom de nagelriemen. Met de elektrische frees en gecertificeerde en beveiligde bitjes wordt deze dode huid verwijderd. Dit zorgt ten eerste voor een mooier resultaat, maar ook voor de nagelstyliste is dit makkelijker om strakker te lakken. Hierdoor zie je ook minder snel uitgroei.

Ook wordt het vet laagje van de natuurlijke nagel verwijderd. De nagel wordt lichtjes opgevijld met een vijl. Hierdoor komen er mini groefjes in de natuurlijke nagel, waardoor de lak een betere hou vast heeft.

Als de voorbereiding is gedaan, kan er gelakt wordt. Er wordt gebruik gemaakt van een base coat, daarboven komen 2 of 3 kleur lagen (afhankelijk van hoe dekkend de kleur is), boven op de kleur laat komt nog een glanzende top coat.

Het is mogelijk om verschillende nail art mogelijkheden hieraan toe te voegen.

Kunstnagels
Nep nagels zijn geplakte nagels die je koopt bij Hema, Kruidvat of Etos. Bij een salon krijg je kunstnagels! Een kunstnagel wordt gebouwd in verschillende lagen. Doordat een kunstnagel enorm stevig is, is het mogelijk om natuurlijke nagels te verlengen.

Ik bouw kunstnagels met BO2Sgel. Best Of 2 Systems, een nieuw systeem die al enige tijd op de markt is. Voorheen werd er alleen gel of alleen acryl gebruikt. Bij de ene kon je beter gel gebruiken en bij de ander alleen acryl, afhankelijk van hoe de natuurlijke nagel is. BO2Sgel is een systeem die alle voordelen van gel EN acryl heeft, wat betekent dat deze goed is voor elke klant met welk soort type nagel.

Er zijn vier soorten kunstnagels mogelijk:

1. Full Colour

Bij een full colour set worden alle nagels afgelakt met een effen kleur, dus allemaal rood of allemaal donkergroen.

2. French Manicure

Bij een french manicure set worden alle nagels opgebouwd met een roze nagelbed, met daar tegen aan de ‘beroemde’ witte rand.

3. Babyboom
Babyboom is nog niet bij iedereen bekend. Daarom kun je dit het beste op deze manier uitleggen: ‘Een doorlopende French Manicure’, het roze en het witte lopen namelijk in elkaar over.

4. Inlay

Bij een inlay set wordt er een French Manicure set gezet, maar dan niet met een wit randje. In dit randje worden glitters gelegd of er wordt gekleurd voor een ‘ander’ resultaat.

Een inlay is ook mogelijk om bijvoorbeeld 2 nagels, vaak wordt hiervoor de ringvinger gekozen. De rest van de nagels wordt dan met een andere soort kunstnagel afgewerkt.

Gelpolish, versteviging of kunstnagels verwijderen
Gelpolish, versteviging of kunstnagels wordt verwijderd met de elektrische frees. Omdat Masha hiervoor is gecertificeerd weet zij wat ze doet. Wanneer dit wordt verwijderd, blijft er altijd een laagje base coat zitten. Dit om de natuurlijke nagel stevig te houden, maar ook om er zeker van te zijn dat de natuurlijke nagel niet wordt kapot geraakt.

Bij het volledig verwijderen wordt er altijd nog een extra laagje bose coat gelakt. Dit omdat de klant gewend is aan de vele lagen gelpolish die zij een tijdje heeft gedragen. Hierdoor LIJKT het dat de natuurlijke nagel erg dun is, omdat zij dit al enige tijd niet zijn gewend.

Manicure Basis
Manicure Basis bestaat uit:
- Het in vorm vijlen van de natuurlijke nagels
- Het uitvoeren van een E-Manicure bij de nagelriemen
- Het polijsten van de natuurlijke nagels
- Paraffine pakking
- Het aanbrengen van een heerlijke verzorgde nagelriem olie en handcrème

MANICURE DELUXE

Manicure Deluxe bestaat uit:
- Manicure Basis
- Gelpolish

WENKBRAUWEN

Mogelijkheid tot epileren en verven. Epileren wordt gedaan met een pincet. Afhankelijk van de haarkleur van de klant, wordt er gekeken naar welke kleur verf het beste bij haar past.

WIMPERS

Bij een wimperlifting behandeling worden de natuurlijke wimpers gekruld, waardoor een wimper kruller overbodig wordt. Vele dames denken dat je hiermee een wimperextension effect krijgt, LET OP; dit is niet zo.

Van te voren worden de onder wimpers afgeplakt, zodat deze niet perrongeluk worden mee gekruld. Dan worden er siliconen pads boven de ogen geplakt, deze zijn er in verschillende maten. Hier worden de wimpers, met een speciale wimperlijm, tegen aan geplakt. Door twee verschillende vloeistoffen op de wimpers te laten intrekken, blijft de krul staan zoals deze zijn vast geplakt.

Er is een mogelijkheid om de wimpers bij deze behandeling te laten verven. De meeste laten de wimpers zwart verven, voor een mascara effect.

Deze behandeling is niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers. Dit blijft gemiddeld 6 – 8 weken zitten voor een mooi resultaat! LET OP; Bij zwangere vrouwen, of bij vrouwen die met chemotherapie bezig zijn (Ook die veel medicatie slikken) kan het zijn dat de lifting sneller uitzakt dan normaal.

ONTHAREN

Ontharen wordt gedaan, door middel van harsen. Harsen is een manier om een lichaamsdeel voor langere tijd te ontharen. Hoe lang dit weg blijft is afhankelijk per persoon, bij de ene is de haargroei namelijk sneller dan bij de ander.

In tegenstelling tot scheren komen de haartjes terug met een zachte haarpunt. Harde en stugge stoppels zijn hierdoor verleden tijd!

Hoe vaker het lichaam wordt geharst, hoe langer het zal wegblijven. Het is daarom aan te raden om de eerste afspraak door te plannen voor na zo’n 2 of 3 weken.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het echt werkt! Ik zelf had enorm veel last van rode irritatie en bultjes na het scheren van mijn bikinilijn. Dit ben ik uiteindelijk gaan harsen. Na de eerste keer kon ik het na 2 weken weer opnieuw doen, omdat het toen alweer wat was aangegroeid. Inmiddels hars ik mijn bikinilijn om de 5 of 6 weken. Geen last meer van rode irritatie en ook de bultjes / harde stoppels zijn verleden tijd!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon