top of page

Chemische peeling

cU4AJm_g.jpeg

Glycolzuur

Glycolzuur is een fruitzuur (AHA) die diep in de huid doordringt en ervoor zorgt dat dode huidcellen loslaten. Deze fruitzuur peeling stimuleert de cel vernieuwing, werkt hydraterend en heeft een huidverbeterende werking. Deze peeling wordt ingezet voor het verminderen van pigmentvlekken, vervagen van rimpels en fijne lijntjes, maar ook van (acne-)littekens en het geven van een glow bij een doffe huid.

Salicylzuur

Salicylzuur is een fruitzuur (BHA) die werkt aan de oppervlak van de huid. Deze fruitzuur peeling lost opgehoopte talg op en stimuleert afschilfering. Het werkt hydraterend, ontstekingsremmend en heeft een huidverbeterende werking. Deze peeling wordt ingezet bij een onzuivere, vette of (actieve) acne huid, maar is ook perfect in te zetten bij rosacea.

losse behandeling
of kuurverband?

Een behandeling met glycolzuur kan als losse behandeling worden geboekt, maar ook in kuurverband. Een losse behandeling boek je wanneer je huid een opfrisser kan gebruiken (een glow op je huid), bijvoorbeeld eens in de 6-8 weken. Voor het behandelen van huidklachten boek je een kuurverband (meerdere behandelingen met een tussenperiode van 10-14 dagen).

 

Een behandeling met salicylzuur kan alleen geboekt worden in kuurverband.

Wanneer je een behandeling in kuurverband wilt boeken, dient je huid te worden voorbereid. Daarom is het van belang dat je eerst langs komt voor een intake gesprek (minimaal 3 weken van te voren). Bij een losse behandeling is dit niet nodig.

LET OP: Het is verplicht om tijdens een kuurverband een aantal producten van Extenso te gebruiken.


Zo start je 3 weken voor de eerste chemische peeling behandeling met een serum en tijdens de gehele kuur periode gebruik je een beschermende crème met SPF. Deze producten schaf je tijdens het intake gesprek aan wanneer je besluit in kuurverband te gaan werken.

zgDiY0Hg.jpeg
Cq_zCqpG.jpeg

Kosten chemische peeling

 Intake gesprek van 15 minuten

Bij het intake gesprek bespreken we je huidwensen en stellen we een behandelplan op. Deze dient minimaal 3 weken voor je eerste chemische peeling plaats te vinden, dit omdat we de huid voor de behandeling moeten voorbereiden.

Voordat je de chemische peeling ondergaat dien je thuis je huid voor te breiden met een serum. Naast het serum is het enorm belangrijk dat je elke ochtend Skin Recover Shield (dagcrème met SPF 25) aanbrengt. Hierover krijg je tijdens het intake gesprek meer uitleg.

Het serum en de dagcrème met SPF dien je verplicht af te nemen wanneer je een kuurverband aangaat. Deze producten reken je direct af bij het intake gesprek. De kosten hiervan bedragen €55,60. Kies je er uiteindelijk voor om na het intake gesprek niet voor een kuurverband te gaan, dan zitten er geen kosten aan het intake gesprek verbonden.

Wil jij een losse behandeling boeken om je huid een opfrisser te geven? Dan is een intake gesprek en het afnemen van producten niet nodig.

  Chemische peeling in kuurverband
Kosten : €70,- per behandeling + intake gesprek incl. producten

Om de beste resultaten te behalen tijdens het verbeteren van huidklachten wordt het aangeraden om in kuurverband te werken. Dit houdt in dat je ongeveer 6-10 behandelingen nodig hebt, welke plaats vinden om de 10-14 dagen. 

Salicyl zuur wordt voornamelijk ingezet bij huidklachten als acne(-littekens) en rosacea.

Glycolzuur wordt voornamelijk ingezet bij huidklachten als lichte hyperpigmentatie, fijne lijntjes, oneven huidtextuur of oppervlakkige littekens.

 Chemische peeling als losse behandeling

Kosten : €85,- per behandeling

Een chemische peeling kan, naast een kuurverband, ook éénmalig worden geboekt als opfrisser van de huid. Na een éénmalige behandeling heeft je huid een mooie glow!

Om de mooie glow vast te houden en de resultaten te blijven behouden na een kuurverband is het aan de raden om een chemische peeling eens in de 4-6 weken te herhalen + een goede verzorgingsroutine als thuisgebruik.

Een chemische peeling mag niet uitgevoerd worden bij:

  Wanneer je 4 weken voor en 4 weken na de behandeling volop in de zon of onder de zonnebank gaat

 Onrealistische verwachtingspatroon

 Zwangerschap en als er borstvoeding wordt gegeven

 Zware rokers

• Allergie voor aspirine

 Actieve herpes (koortslip) of bacteriële infectie op de huid

 Gebruik van immunosuppressiva

 Voorgeschiedenis met bestraling

• Voorgeschiedenis vorming van hypertrofische en-/of keloïdale littekens

 Fitzpatrick huidtype v-vi (donkere huid), omdat er juist hyperpigmentatie kan ontstaan

 Bij botox of fillers dien je 2 weken te wachten

 Gebruik van orale reinoïden binnen 6 maanden voor chemische peeling

nazorg is erg belangrijk!

 Het is belangrijk om de week voor en de week na een losse behandeling niet te harsen. Bij een kuurverband mag er tijdens de gehele periode niet geharst worden.

  Wrijf na de peeling niet intensief over de huid, het is beter om de huid te deppen.

 Vermijd blootstelling aan zonlicht gedurende de gehele behandelperiode en bescherm de huid overdag met Skin Recover Shield. 

 Eerste 8 uur na de behandeling de huid ontzien (niet wrijven of aanzitten) en geen make-up aanbrengen.

  Eerste 24 uur niet zwemmen of gebruik maken van de sauna.

 Tot ongeveer 2 dagen na de behandeling kan er een lichte schilfering van de huid ontstaan. Bij intensieve behandelingen kunnen ook korstjes ontstaan.

mdpG0UUA.jpeg
bottom of page