top of page

massage

bIoYWros.jpeg

waarom is massage belangrijk voor lichaam en geest?

Een massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen.
De bloedcirculatie is van groot belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. 
Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door een massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.


In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er ‘knopen’ ontstaan. Een knoop is een bundeltje spiervezels wat aan elkaar kleeft en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo'n knoop hoopt melkzuur op, wat een zwaar en moe gevoel in de spier kan geven. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Denk hierbij aan een knoop in je nek, waardoor je nek stijf voelt of misschien wel hoofdpijn creëert. Door een massage te nemen worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan.

Uit onderzoek is gebleken dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden.


Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Loop  je te lang rond met een verhoogde cortisol waarde, dan kun je gezondheidsklachten krijgen. Het verminderd de werking van het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kunt zijn. Ook je stemming wordt door dit stofje op een negatieve manier beïnvloed. Bij langdurige hoge cortisol waarde kun je zelfs depressieve verschijnselen krijgen.


Wetenschappers hebben aangetoond dat er verschillende hormonen vrijkomen tijdens een massage. Onder andere endorfine en oxytocine. Endorfine heeft een pijnstillend effect en oxytocine verlaagd de cortisolconcentratie in het bloed. Hierdoor worden veel mensen na de massage een beetje rozig.


Massage bevordert dus de aanmaak van serotonine en oxytocine. Beide 'feel good' hormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten. Door een massage raken de gedachtes, naarmate de tijd vordert, steeds meer op de achtergrond. De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je opeens te binnen. 


Regelmatig een massage kan je welzijn dus een stuk verbeteren. Het is niet alleen heel erg lekker maar je lichaam heeft veel baat bij deze broodnodige onderhoudsbeurt!

ontspanningsmassage
30 min.     €35,00
60 min.     €55,00

Tijdens een ontspanningsmassage is het doel om de spieren in je lichaam te laten ontspannen en je gedachten even helemaal leeg te maken.

 

Even weg uit de drukte van de dag!

 

Er wordt gemasseerd met lichte en rustige (strijk)bewegingen op de buitenste lagen van het spierweefsel. De druk kan tijdens de massage, op verzoek van de klant, altijd aangepast worden.

qrWZMr1U.jpeg

waarom een ontspanningsmassage?

De reden om een ontspanningsmassage te boeken is per persoon verschillend. De meeste zullen dit doen om even uit het dagelijks leven te ontkomen, even ontspannen en stress verminderen.

Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals pijnlijke en stijve spieren,nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraine, slecht slapen, slechte spijsvertering en een slechte doorbloeding.

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en pijn doen verzachten. In sommige gevallen kan de pijn zelfs (tijdelijk) verdwijnen.​

voordelen ontspanningsmassage

• Het geeft je extra energie

• Je voelt je minder vermoeid

• Vermindering van stress

• Versterkt je immuunsysteem

• Verhoogt je natuurlijke weerstand

• Verbeterd de bloedcirculatie

• Maakt verkrampte spieren weer los

• Zorgt voor meer bewegelijkheid

• Zuivert je lichaam door

afvalstoffen sneller af te voeren

• Zorgt voor een betere concentratie

en een sterker zenuwstelsel

• Een goede spijsvertering /

een gezonde darmflora

Hotstone massage
60 min.     €75,00
90 min.     €95,00

Tijdens een hotstone massage wordt er gemasseerd met warme stenen van ongeveer 45-50 graden Celsius.

 

Hotstone betekent letterlijk

hete stenen…

 

De warme stenen en de ‘druk’ die wordt gegeven dringen wel 4 centimeter diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanning en geeft nadien veel energie.

waarom een
hotstone massage?

Het doel van een hotstone massage is om bindweefsel- en spierspanningen in het lichaam te verlichten. Daarnaast profiteren ook veel mensen die vaak onder druk staan of vaak last hebben van stress.

Door het binnendringen van de warmte in het bindweefsel, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en verbetert de zuurstoftoevoer. Dit geeft een warm gevoel van volledige ontspanning.

Bij een hotstone massage van 60 minuten wordt er volledig gemasseerd met stenen. Bij een hotstone massage van 90 minuten wordt er tussendoor ook met handen gemasseerd.

voordelen
hotstonemassage

Vermindering van spier- of zenuwpijn

Door de warme stenen zal de bloedtoevoer verbeteren naar de pijnlijke zones. Dit ontspant de spieren en kan pijn verlichten.

 

Vermindering van stress

Deze massage is erg ontspannend en brengt je hele lichaam tot rust. Dit kan heel positief zijn voor je gemoedsrust en kan je stress en angst verlichten.

 

Betere nachtrust

Door stress, angst en een drukke planning kan het zijn dat je minder goed slaapt. Er zijn onderzoeken gedaan die aantonen dat massages een alternatief kunnen zijn voor slaappillen.

 

Flexibelere gewrichten

Door spierspanning kunnen de spieren soms pijnlijk en minder buigzaam worden, door de warme stenen kunnen de gewrichten flexibeler worden en kan je makkelijker bewegen.

gleichgewicht.jpg
Image by alan caishan

cupping massage
30 min.     €35,00
45 min.     €45,00
60 min.     €55,00

Cupping wordt voornamelijk ingezet om klachten te verhelpen door het hele lichaam.

 

Bij een cuppingmassage worden siliconen cups op het lichaam geplaatst en bewogen. Deze zijn vacuüm gezogen en werken krachtig en effectief.

 

Doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd, zal het bindweefsel zachter worden en zullen klachten makkelijker verholpen worden.

 

Door middel van deze techniek worden afvalstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit de diepere weefsels.

Welke zones kunnen gecuppt worden?

• Rug

• Nek en schouders

• Benen en billen

• Buik

• Armen

• Gezicht en decolletè

wat gebeurd er tijdens een cupping massage?

Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat de huid omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk, waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding.

 

Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen, waardoor blokkades worden opgeheven en afvalstoffen vrij komen en direct worden afgevoerd.

 

Omdat de kracht van cupping sterker is dan een ontspanningsmassage, heeft het een diepere werking.

Na een cupping massage...

Door de druk van het vacuüm trekken van de huid ontstaan er soms na de behandeling ronde vlekken die van kleur kunnen variëren van rood tot donkerpaars.

 

Net als blauwe plekken, verdwijnen deze vanzelf binnen ongeveer een week. Afhankelijk van hoe donker de plekken zijn geworden, kan dit ook nog wat langer duren.

 

Ook kunnen de gecupte plekken na de behandeling of de volgende dag beurs aanvoelen.

 

Houd de huid na de behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van de afvalstoffen.

voordelen
cupping massage

• Helpt het lichaam de afvalstoffen

sneller kwijt te raken

• Verbetert de bloedcirculatie

• Geeft het immuunsysteem een boost

• Verlichting bij allergieën, hoesten

en verkoudheidssymptomen

• Verlicht spijsverteringsproblemen,

zoals obstipatie en diarree etc.

• Verminderd stress in het lichaam

• Vermindert cellulite

• Verbetert de kwaliteit van de huid

• Stimuleert collageen, helpt tegen

huidveroudering en vermindert

rimpels / fijne lijntjes

& Nog heel veel meer...

gecombineerde massage
60 min.     €55,00

Tijdens een gecombineerde massage besteden we de ene helft van de massage aan je klachten door middel van cupping- en bindweefselmassage en de andere helft besteden we aan ontspanning.

waarom een gecombineerde massage?

Kies voor een gecombineerde massage wanneer je klachten ervaart, maar niet de volledige massage daaraan wilt besteden. In combinatie met ontspanning is dit de perfecte behandeling!

 

Het is per persoon verschillend waar we als eerste beginnen. De ene kan zich lastig ontspannen, waardoor we daarmee beginnen. De ander heeft er geen problemen mee, dan sluiten we liever juist af met ontspanning.

xrpx-A_c.jpeg

klachtgericht behandelplan

Om volledig van een klacht af te komen zijn er meestal meerdere behandelingen nodig. Wil jij een kuur starten om volledig van je klachten af te komen? Boek dan eens een intake gesprek.

 

Samen bekijken we jouw klachten en stellen we een behandelplan samen om jouw van je klachten af te helpen.

 

Hiervoor dien je je wel volledig voor in te zetten!

95hxQpV0.jpeg

absolute
contra-indicaties

• Koorts of andere griepsverschijnselen

• Oververmoeidheid, burn-out / depressie

• (Besmettelijke) huidaandoeningen

• Lever-, nier- en hartklachten

(mag wel met toestemming van een arts)

• Diabetes (mag wel wanneer dit onder controle is)

• Hernia of verschoven wervels

 

• Kanker en tumoren

• Zwangerschap

Hiervoor adviseer ik een masseur die gespecialiseerd is in massage bij kanker en zwangerschapsmassage.

 

• Gebruik van antibiotica, bloedverdunners of andere medicatie met een gele sticker (altijd eerst overleg met een behandelend (huis)arts)

plaatselijke
contra-indicaties

Bij een plaatselijke contra-indicatie mag er NIET gemasseerd worden waar de aandoening plaatsvinden. Uiteraard mag de rest van het lichaam wel gemasseerd worden, maar zal ik de plaats van de aandoening vermijden.

 

• Lokale en/of actieve ontstekingen

• Spataderen

• Trombose

• Psoriasis

• Beschadigde huid; denk bijv. aan blauwe plekken, schaafwonden en/of andere open wonden

reactie na een massage

Onderstaande reacties treden meestal pas na een uur of twee na de behandeling op. Dit komt omdat er meestal wat tijd overheen gaat, voordat de afvalstoffen in het lichaam vervoerd en afgevoerd gaan worden.

 

Je hoeft niet alle klachten te krijgen, het kan ook zijn dat je er maar één uit het rijtje ervaart of juist helemaal niets. Ervaar je een hele andere reactie dan onderstaand rijtje? Neem dan even contact op.

 

• Slaperigheid

• Hoofdpijn

• Honger

• Emotionele uitbarstingen

• Verhoogde uitscheidingsproductie

 

Elke soort massage kan de cyclus ontregelen (let op; dit kan maar hoeft niet). Het kan dus zijn dat je binnen een paar dagen na een massage vervroegd bloed verliest of je huidige menstruatie kan verergeren.

Tijdens de meeste massages lig je op je buik en wordt de achterkant van het lichaam gemasseerd. Het gedeelte dat niet gemasseerd wordt zal altijd afgedekt zijn.

In de koude periode van het jaar zal de ingebouwde verwarming van de behandelstoel aan staan en zijn er extra dekens aanwezig.

getting a massage
is like a mini vacation

Bij Masha's Beauty Studio wordt er gemasseerd met de olie van Volatile. 

Neutrale-olie
Deze neutrale olie bestaat voor 10% uit jojoba-olie en 90 % uit amandel-olie. Hieraan zitten geen essentiële oliën toegevoegd, waardoor deze geurloos is.


Druivenpit-olie

Deze olie wordt voornamelijk gebruikt voor degene die allergisch zijn voor noten, waardoor de neutrale-olie niet gebruikt kan worden tijdens een massage.

Relax-olie

Deze basis van deze olie is de neutrale-olie, maar bij de relax-olie zijn wel essentiële oliën toegevoegd waardoor er een heerlijke geur van deze olie af komt. Deze massage-olie bevat o.a. ceder, laurier, limoen/limette, rozemarijn en sandelhout.

bottom of page