top of page

Waarom is het zo belangrijk om nagelriemolie te gebruiken?

Dadi oil.jpg

Het gebruik van een goede nagelriemolie brengt veel voordelen met zich mee. Naast dat het zorgt dat je nagelriemen minder droog zijn zodat je minder velletjes hebt, zorgt het er bijvoorbeeld ook voor dat de gelpolish of BIAB beter blijft hechten aan de natuurlijke nagel.

Wat is nagelriemolie?
Nagelriemolie is een hydraterend product voor je nagels en nagelriemen. Het is bedoeld om je huid, je nagelriem en de natuurlijke nagel te beschermen en verzorgen. Het is meestal gemaakt van plantaardig oliën zoals jajobaolie, olijfolie of amandelolie en zitten vaak boordevol vitamine E. 
Ze zijn gemaakt met hydraterende en versterkende ingrediënten die samen een antioxidantwerking creëren. Zo worden én blijven je nagels gezond.

Waarom moet je nagelriemolie gebruiken?

Je huid, nagelriemen en nagels worden veel blootgesteld aan kou, zon, chloor, zout water en/of zeep en kunnen uitdrogen en soms zelfs barsten. Nagelriemolie helpt hierbij om je nagelriemen te beschermen tegen invloeden van buitenaf, te hydrateren en het weer terug te brengen in een gezonde staat.

Daarnaast verhoogt nagelriemolie de bloedcirculatie rondom je nagels, wat ervoor zorgt dat je nagels sneller gaan groeien en je nagels sterker wordenAls je nagelriemen gezond zijn, functioneren ze zoals ze zouden moeten: het afweren van bacteriën, schimmels en mogelijke nagelinfecties. Doordat de meeste nagelriemoliën antibacteriële eigenschappen hebben, verkleint het de kans op ontstekingen.

 

Nagelriemolie beschermt je gelpolish of BIAB tegen chippen en krassen, waardoor de levensduur van je product wordt verlengt. Daarnaast houd niemand van droge nagelriemen en losse velletjes en kloofjes, toch? Dagelijks gebruik van nagelriemolie zorgt ervoor dat je hier geen last meer van hebt!

Hoe gebruik je nagelriemolie?
Wanneer je geen product op je nagels draagt kan je gemakkelijk een druppel olie aanbrengen op de nagel, waarmee je de nagelriemen en de huid rondom kan insmeren.

Wanneer je gelpolish of BIAB draagt is het van belang dat je het op een iets andere manier doet. Druppel een beetje olie aan de onderkant van je nagels wat uitsteekt (ook wel de 'free edge' genoemd, dus niet bij de nagelriemen kant). Wanneer je lange nagels hebt blijft de druppel gemakkelijk liggen. Wanneer je korte nagels hebt kan het zijn dat de druppel over je vingers 'uitlekt', dat is geen probleem. Olie is vloeibaar en daardoor vloeit er voldoende olie om in de nagelplaat terecht te komen. Met de overige olie heb je genoeg om de rest van de nagelriemen en de huid rondom kan insmeren.

Hoe vaak moet je nagelriemolie gebruiken?

Het is per persoon verschillend hoe vaak je nagelriemolie moet aanbrengen, wel is het aan te raden om dit minimaal één keer per dag te doen. Voor degene met droge en broze nagels is het aan te raden minimaal twee ker per dag, bij voorkeur zelfs vaker. 

TIP: Zet je potje nagelriemolie bij je tandenborstel neer. Iedere keer wanneer jij je tanden poetst smeer je direct je nagels in.

Welke nagelriemolie kan je het beste gebruiken?

Ik heb zelf verschillende nagelriemolie uitgetest en merk dat ik de beste resultaten behaal met Dadi' Oil!

Dadi' Oil is 95% gecertificeerd organisch en bevat naast zuivere avocado-olie, extra virgine olijfolie, jajobaolie en puur natuurlijke vitamine E. Daarnaast zijn er 21 essentiële oliën toegevoegd voor een heerlijke frisse geur! Dadi' Oil is een enorm fijn product, gemaakt om de nagelplaat en de huid binnen te dringen en optimaal te verzorgen. Na het intrekken voelt het product niet vettig aan en haar aroma is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Dadi' Oil is een puur organische olie zonder kunstmatige toevoegingen. Het helpt je lichaam om ontstekingen te bestrijden en aantasting te voorkomen. Wanneer de olie op een koude plek staat kan het een beetje gaan stollen, dat is geen probleem. Zet het op een warme plek en de olie wordt weer vloeibaar zonder dat de kwaliteit wordt aangepast! 

Naast dat Dadi’ Oil geschikt is als nagelriemolie is het voor heel veel meer te gebruiken! Gebruik het bijvoorbeeld ook bij; genezing van (brand)wonden, insectenbeet, aften in je mond, koortslip, eczeem, droog haar(punten), puistjes, verzachting van eelt en nog heel veel meer.

In combinatie met de HFL Solution Spray is het perfect te gebruiken voor schimmel nagels op de tenen.

Dadi' Oil is bij Masha's Beauty Studio beschikbaar in twee verschillende maten, namelijk 3,75 ML en 14,3 ML. Bestel direct jouw flesje Dadi' Oil via de webshop.

bottom of page