TIPS VOOR DE VERZORGING VAN JE NAGELS

Mooie nagels zijn een extra sieraad, geen gereedschap! Daarom hebben de nagels verzorging nodig en dient er netjes mee om te gaan. Op deze pagina leg ik je graag uit welke zorg jouw nagels nodig hebben.

Of je nu geen of wel product hebt op je nagels, het is altijd van belang om de nagels te verzorgen. Bij wel of geen product, het is altijd goed om de nagels dagelijks te verzorgen met een goede nagelriemolie en handcrème. Een goede verzorging helpt ook bij dat je langer plezier heeft van je gelpolish of kunstnagels.

Om zorgeloos 3 tot 4 weken plezier van je gelpolish of kunstnagels te hebben zijn er een paar verzorgingsregels waar je je aan dient te houden:

Kunstnagels met verlenging zijn geen gereedschap. Ga er voorzichtig mee om en wees er zuinig op.

Wees de eerste 24 uur extra voorzichtig na de behandeling, het product heeft namelijk nog tijd nodig om verder uit te harden.

Reinig de nagels regelmatig met een nagelborsteltje, om eventueel vuil te verwijderen. Probeer vuil nooit weg te halen met een scherp voorwerp. Met product erop is dit namelijk lastig te zien hoe ver u gaan kunt. Door te ver met een scherp voorwerp onder de nagels te gaan is het krijgen van Onycholyse (loslating van de nagelplaat) mogelijk, wees hier dus voorzichtig mee.

Gebruik minimaal 2 keer per dag nagelriemolie om uitdroging te voorkomen. Druppel hierbij ook vanaf de onderkant wanneer je product draagt. De nagel blijft hierdoor flexibel en je hebt langer plezier van het product op je nagels. Daarnaast weert olie vocht, mocht je dus loslating hebben dan hebben bacteriën en schimmels geen kans om te gaan broeien.

Draag handschoentjes wanneer je in contact komt met chemische stoffen, sterkere schoonmaakmiddelen of sterke kleurstoffen. Kunstnagels en gelpolish zijn/is niet bestand tegen aceton, benzine en terpentine. Kleurstoffen van bepaalde groenten, kruiden, marinade, haarverf en zilvershampoo kunnen in het product trekken, waardoor verkleuring ontstaan.

Draag ook handschoentjes wanneer je gaat tuinieren, ter voorkoming van loslating of een pseudomonas bacterie.

Wanneer een kunstnagel los zit door bijvoorbeeld stoten, blijf er dan niet mee rondlopen. Laat de kunstnagel zo snel mogelijk repareren om problemen te voorkomen. Verwijder de kunstnagel in GEEN geval zelf. Door de trekken, pulken, knippen of vijlen kan je de natuurlijke nagel beschadigen. Dit kan pijnlijk zijn en ergere gevolgen hebben.

Stoot je de nagels vaak? Dan zijn de nagels waarschijnlijk te lang voor jouw. Laat de nagels dan korter maken, of doe dit zelf door middel van je nagels korter te vijlen. Knippen wordt niet aangeraden, aangezien het product dan sneller kan loskomen.

Gebruik altijd een base coat als je de nagels zelfs wilt lakken met nagellak om te voorkomen dat de nagel verkleurd.

De kunstnagels kunnen loskomen door hormoonschommelingen, medicijnen, zwangerschap en ziektes. Houd hier rekening mee.